Arel Uzem Şeması

Uzaktan Eğitim Programımız

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından sağlanan uzaktan öğrenme ve eğitimin yapıldığı mekanın yeterli düzeyde teknolojik donanıma sahip olması verilen eğitimin düzeyini de arttırmaktadır. Üstün teknik altyapı ve öğrencilere sağlanan geniş imkanlar sayesinde uzaktan üniversite bitirme artık çok kolay.

Canlı Sınıf

Canlı Sınıf, videokonferans ve canlı yayın teknolojisi ile yapılandırılmış, fiziksel olarak farklı mekanlarda bulunan eğitmen ile katılımcıları interaktif ortamda birleştiren bir yapıdır.

Canlı Sınıf stüdyolarının merkezinde yer alan Sistem Uzmanları derslerin kontrollerini gerçekleştirmekte ve teknoloji altyapısı ile işleyen bu yöntemde gerçekleşen aksaklıklar durumunda hemen müdahale edebilmektedirler.

Yazılımsal Altyapı

• Senkron (EYS) ve Asenkron (Adobe Connect Pro) Platformlar kullanılmaktadır.
  • Asenkron (EYS),
  • Ders İçerikleri,
  • Ödevler
  • Ara Sınavlar
  • Dökümanlar
  • Senkron (Adobe Connect Pro)
  • Beyaz Tahta Uygulaması
  • Sesli ve Görüntülü Erişim
  • Ders Kayıtları

Fiziksel Altyapı

• 40 MBİT Metro İnternet
  • 3 Adet Sunucu
  • Eğitim Yönetim Sistemi (EYS)
  • Veritabanı Sunucusu
  • Adobe Connect (ACP)

Değerlendirme

Uzaktan öğretim programımızda final sınavı hariç diğer sınavlar internet üzerinden yapılmaktadır.

Avantajlar

• Eğitim giderlerinin azalması,
  • Daha merkeziyetçi bir sistem olması sebebiyle eğitimde kalitenin artması,
  • Sağlanan imkanlar nedeniyle uzaktan eğitimin daha kolay sürdürülebilir olması,
  • Teknolojik gelişmelerin daha hızlı transferine imkan sağlanması,
  • Tüm bireylerin eğitimden eşit yararlanmasının sağlanması,
  • Bireylerin farklı eğitim gereksinimi duymaları ve mevcut eğitim sisteminin bunu karşıyalamadığı durumlarda yeni olanaklar geliştirerek, bireysel, bağımsız öğrenme ile kitle eğitiminin sağlanması
  • Geleneksel eğitim uygulamalarındaki aksaklıkları giderici yeni seçenekler yaratılması,
  • Mevcut eğitimin dışında kalan bireylere eğitim olanağı yaratan yeni modeller yaratılması,
  • Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan öğrenci ve eğitimciler aralarında etkili iletişim kurma fırsatı sağlaması,
  • Öğrencilerin uzaktan eğitim ile dünyanın değişik ülkelerinde bulunan üniversitelerin eğitim imkanlarından yararlanabilmesi,
  • Psikolojik sorunlar yaşayan öğrencilere rahatlık sağlaması (örneğin sosyal fobi) olarak düşünülebilir.

Sonuç

Neden Uzaktan Eğitim?

Uzaktan Eğitim Sistemi, hem iş hayatının yoğun temposun içine girerek eğitimini tamamlayamamış olanlar için hem de maddi imkansızlıklar nedeniyle uzak şehirlerde kazandığı üniversitelere gidemeyen öğrencilere arzu ettiği üniversite eğitimini oldukça uygun koşullarla vermektedir.