2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme

Değerli Öğrencimiz,

Üniversitemizde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi dersleri akademik takvime uygun olarak 13 Şubat 2023, Pazartesi günü başlayacaktır.  Uzaktan eğitim faaliyetleri Üniversitemizin UZEM birimi üzerinden Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi ile yürütülecektir. Çevrimiçi dersler (uzaktan eğitim canlı dersler) Moodle içinde Adobe Connect platformu üzerinden yapılacaktır.  Ders programına Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. (obs.arel.edu.tr)

Uzaktan eğitim yolu ile verilecek derslerde de yüz-yüze eğitimde verilen teori derslerde aranan  %70 devam koşulu bulunmaktadır (Ancak Yüksek Öğretim Kurulu izni ile Uzaktan Eğitim diploma programı olarak açılmış programlarda bu koşul aranmamaktadır).

Ders bitiminde Öğrenme Yönetim Sisteminde oluşan canlı ders yoklama raporu bilgileri hocanız tarafından Öğrenci Bilgi Sistemine işlenecektir.

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Principles of Atatürk and History of Reforms I-II, Türk Dili I-II, Turkish Language I-II, Bilgi Teknolojileri Kullanımı, Aplications of Information Technologies derslerinin çevrimiçi ders süresi 50 dakikadır
  • Yüksek Öğretim Kurulu kararı ile uzaktan öğretim diploma kapsamında açılan Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programlarının çevrimiçi ders süresi 50 dakikadır.
  • Uzaktan eğitim yolu ile verilen diğer derslerin çevrimiçi ders süresi her bir ders kredisi için 50 dakikadır. Örneğin; 3 kredilik bir dersin oturumu içinde 50 dakikalık 3 ayrı canlı ders kaydı yer almalıdır.

Uzaktan Eğitim Sistemi (Moodle) kullanımına ait detaylar aşağıda sıralanmıştır;

  • Sisteme uzem.arel.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.
  • Kullanıcı Adınız öğrenci numaranızdır.
  • Şifreniz Öğrenci Bilgi Sistemi ile aynıdır.
  • UZEM Sistemine giriş yapabilmeniz için Öğrenci Bilgi Sisteminde ders atamalarınızın / seçtiğiniz derslerin danışman onaylarının tamamlanmış olması gerekmektedir ( Danışman onayından 24 saat sonra veriler aktarılır).
  • Sistem Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
  • Bize areluzem@arel.edu.tr e-posta adresinden ve +90 850 850 27 35 (4121,4122) Uzaktan eğitim bilgi destek hattından ulaşabilirsiniz.

Bilgi: Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar 

Sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmenizi dileriz.