2019-2020 Bahar Dönemi Kayıtlarımız Başlamıştır!

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarımıza 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde kontenjan dahilinde öğrenci kayıtlarımız başlamıştır. Kayıtlarımız 7 Şubat 2020 Tarihine kadar devam edecektir. Kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki belgeler ile Sefaköy Kampüsümüzde bulunan Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne başvurmaları gerekmektedir.

T.C. Uyruklu Öğrenciler:

• Noter onaylı dört yıllık lisans diploması fotokopisi
  • Not çizelgesi (transkript)
  • 3 Adet renkli vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm.)
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak

Mezuniyet aşamasındaki adayların bu belge yerine onaylı not çizelgesi getirmeleri yeterli olmaktadır. Yurtdışında alınan diplomalarda denklik belgesi istenir.

Yabancı Uyruklu Öğrenciler:

• Dört yıllık lisans diplomasına sahip olmak. Diplomanın noterden onaylı tercümesi ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ndan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti,
  • Not çizelgesi (transkript)
  • Öğrenim vizesi ve pasaport ile bunların tercümelerinin noter tasdikli suretleri,
  • İl emniyet müdürlüğünden alınan ikametgah belgesinin aslı veya onaylı sureti,
  • 3 Adet renkli vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm.)
  • T.C. İstanbul Arel Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak