Mazeret Sınavları Hakkında (Lisans Programları)

Uzaktan Eğitim Sistemi ile verilmekte olan lisans programları derslerinin mazeret sınavına girmek isteyen öğrencilerin, 04 Kasım – 08 Kasım tarihleri arasında yapılan sınav tarihlerini (5 günü) kapsayan mazeretlerini gösterir belgelerini, bağlı bulundukları bölümlere 22 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar bırakmaları gerekmektedir. Dilekçeleri kabul edilen öğrencilerin Mazeret Sınavı 28 Kasım Perşembe günü; 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Sınav Olacak Dersler:

• Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I,
  • Türk Dili I,

Tepekent Yerleşkesi Bologna Yeterlilik dersleri:

•             Çevre Koruma,  İş Sağlığı ve Güvenliği

•             Environmental Protection, Occupation Health and Safety

•             Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri

•             Mesleki Sorumluluk  ve Etik

•             Professional Responsibilities  and Ethics  (Liability)

•             Quality Assurance and

Quality Management Systems

•             Sosyal Sorumluluk ve Topluma Hizmet Uygulaması

•             Strategic Planning, Project and Risk Management

•             Stratejik Planlama, Proje ve Risk Yönetimi

• Sınavları belirlenen tarih aralığında, ilgili dersin sayfasına giriş yaparak Mazeret Sınavı bölümünden Sınavı Şimdi Uygula butonuna basarak almanız gerekmektedir. Sınava başladıktan sonra belirlenen süre içinde soruları cevaplayarak sonlandırmanız gerekir. Sınav mutlaka Uygulamayı bitir / Tümünü Gönder ve Bitir butonuna basılarak sonlandırılır. Aksi durumda sınav notu kaydedilmez.

• Sınavları, belirlenen tarihin başlarında almaya çalışınız, son saatlere bırakmayınız. Sınav esnasında teknik bir nedenle sınavınız yarıda kalırsa mail gönderebilirsiniz. (areluzem@arel.edu.tr)

• Mazeret sınavının telafisi yoktur.

• Sınav notunu sınav bitiminde görebilirsiniz.

İnternet'e erişebildiğiniz her yerden, uzaktan eğitim sistemine giriş yaparak sınav olabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Sistemine giriş yaptıktan sonra izlenecek Adımlar;

·         Derse Gözat -> Mazeret Sınavı -> Sınavı Şimdi Uygula -> Uygulamayı Başlat

·         veya Ana Sayfa Sağ Bölmeden, Yaklaşan Etkinlikler, Mazeret Sınavı -> Sınavı Şimdi Uygula -> Uygulamayı Başlat

Sınavlarınızda başarılar dileriz.