2022-2023 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme

Değerli Öğrencimiz,

Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında; Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Üniversitemiz 20 Şubat 2023 Pazartesi başlayacak olan bahar döneminin ilk haftasını uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirecektir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda uygulamalı derslere ilişkin teknik çalışmalar devam ettiğinden gerekli açıklamalar hafta içerisinde duyurulacaktır.

Uzaktan Eğitim Sistemine uzem.arel.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.

· Kullanıcı Adınız Öğrenci Numaranızdır.

· Şifreniz Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.arel.edu.tr) ile aynıdır.

1. Sesli ve görüntülü çevrimiçi (eşzamanlı) derslerin yapılmasında Moodle Öğrenme Yönetim Sistemimize entegre çalışan Microsoft Teams platformu ve Adobe Connect platformu kullanılacaktır.

2. Yaşanan deprem felaketi sonrası uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararlaştırılan dersler Microsoft Teams platformu üzerinden yapılacaktır.

3. Uzaktan eğitim diploma programları dersleri ve %30 uzaktan eğitim yolu ile verilmesi kararlaştırılan dersler Adobe Connect platformu üzerinden yapılacaktır.

4. Derslere %70 devam zorunluğu getirilmiştir. Her hafta canlı ders yoklamaları alınarak ders devamları hocanız tarafından Öğrenci Bilgi Sistemine (obs.arel.edu.tr) girilecektir (Ancak Yüksek Öğretim Kurulu izni ile Uzaktan Eğitim diploma programı olarak açılmış programlarda bu koşul aranmamaktadır).

5. Ders yoklamalarına ARELİM uygulaması üzerinden de katılım gereklidir. ARELİM üzerinden alınan yoklamalar ÖBS’ne otomatik aktarılmaktadır. (Uzaktan Eğitim diploma programlarının derslerinde yoklama alınmayacaktır).

Öğrenci Bilgi Sisteminde ders kaydınız danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilir / aldığınız güncel derslerin sayfasına erişebilirsiniz. ( Danışman onayından 24 saat sonra veriler aktarılır). · Sistem Kullanım Kılavuzu için tıklayınız. · Bize areluzem@arel.edu.tr e-posta adresinden ve +90 850 850 27 35 (4140) Uzaktan eğitim bilgi destek hattından ulaşabilirsiniz. Bilgi: Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar

Yaşadığımız bu felakette kaybettiklerimiz için baş sağlığı, hepimiz için geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmenizi dileriz.

Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü