2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Sefaköy Yerleşkesinde Uzaktan Eğitim ile Devam Edecek Dersler Hakkında Bilgilendirme

Sevgili Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında Sefaköy Yerleşkesinde geçici bir süre için uzaktan eğitim yolu ile devam edecek dersler hakkında bilgilendirme:

25 Ekim 2022 Salı günü itibari ile Sefaköy Yerleşkesi A,B,C blok dersliklerinde yapılması planlanan Meslek Yüksekokulu dersleri geçici bir süreliğine uzaktan eğitim sistemi üzerinden yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim Sistemine uzem.arel.edu.tr adresinden giriş yapabilirsiniz.

· Kullanıcı Adınız Öğrenci numaranızdır.

· Şifreniz Öğrenci Bilgi Sistemi (obs.arel.edu.tr) ile aynıdır.

· Geçici süre ile uzaktan eğitim yolu ile verilecek olan sesli ve görüntülü çevrimiçi (senkron) derslerin yapılmasında Moodle Öğrenme Yönetim Sistemimize entegre çalışan Microsoft Teams platformu kullanılacaktır. (Dönem başında UZEM dersliklerinde planlanan dersler Adobe Connect platformu üzerinden yapılmaya devam edecektir)

· Derslerin çevrimiçi ders süresi her bir ders kredisi için 50 dakikadır. Örneğin; 3 kredilik bir dersin oturumu içinde 50 dakikalık 3 ayrı canlı ders kaydı alınmalıdır.

· Uzaktan eğitim ile verilecek derslerde de yüz-yüze eğitimde verilen teori derslerde aranan %70 devam koşulu bulunmaktadır. Ders başlangıcında ARELİM uygulaması “ders yoklaması” bölümünden ders türünü UZEM seçerek yoklamaya dahil olabilirsiniz.

Birimimize areluzem@arel.edu.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Microsoft Teams kullanım kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

Microsoft Teams Uygulamasını İndirmek İçin Linke Tıklayınız: https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-teams/download-app

Sağlıklı ve başarılı bir dönem geçirmenizi dileriz.

Uzaktan Eğitim Müdürlüğü